Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Lengadòc

Temps de Calendas en país d’Aude

Lo temps de Calendas es un brave moment per faire ausir la lenga d’òc. Vos presentam aicí una tièra de rendètz-vos calendals en país d’Aude

“Temps de Nadal” a l’Ostal Sirventés
 
L’IEO Aude e lo Cercle Occitan del País de Carcassona an mes sus pè un programa plan fornit per l’edicion 2015 del Temps de Nadal, que se debanarà a l’Ostal Sirventés (79, la Trivala, a Carcassona).
 
La dobertura se farà aqueste divendres 4 de decembre (a 6 oras e mièja del vèspre) amb l’estrena de la mòstra de fotografias del Joan-Loís Gasc consagrada a Montsegur. Se poirà sopar puèi a la medievala al restaurant 37 dins la meteissa Carrièra Trivala (sus reservacion: 20 èuros).
 
Divendres 11 (a 6 oras e mièja del vèspre), Felip Calàs presentarà las fèstas de Lengadòc e de Catalonha long de l’an, tradicionalas o recentas. Divendres 18 (a 6 oras e mièja del vèspre), vendrà a l’istoriana d’art Anna Réby de parlar dels plafons pintats de Carcassona.
 
Mas caduna e cadun tanben pòt venir cantar, contar, parlar de Nadal (en occitan o dins una autra lenga) lo dimècres 16 (a 6 oras e mièja del vèspre) al rendètz-vos de las Paraulas de Nadal. Parlarem pas de la tasta de vins de Menerbés (Château Mirause) ni dels chocolats (Belin) del diluns 14, qu’aficha ja complet.
 
Poiretz descobrir tanben la grépia originala de l’Ostal Sirventés e notar ja lo primièr rendètz-vos de 2016: lo divendres 8 de genièr (a 6 oras del vèspre) per festejar los Reis e l’An Nòu!
 
(Contact e reservacions: 04.68.25.19.78; ostal.sirventes@wanadoo.fr;http://occitan-aude.over-blog.com )
 
 
Amb la Calandreta de Ciutat
 
La Calandreta de Carcassona vos convida:
 
— A un recital del Cristian Almerge, lo dissabte 12 de decembre, a 9 oras de la nuèit, al Capèl Roge (Carrièra Trivala).
 
— A una vesprada de Nadal lo dimècres 16 de decembre, a 3 oras del vèspre, a la Comuna de Carcassona.
 
 
En cançons
 
La Calandreta los Cascamèls (Peiriac de Menerbés) pren part a l’organizacion del 5n Rescontre de Còrs Occitans en Menerbés. Prendràn part al rendètz-vos: La Mal Cofada, Deu Bartàs, La BIV, Tant que Li Siam, Naroca.
 
Lo divendres 11, aperitiu cantat al Fogal de Peiriac. Lo dissabte 12, passacarrièra en cançons a Felians de Menerbés, seguit d’un concèrt al fogal del vilatge.
 
 
En Corbièras
 
L’Associacion “L’Abribus” de Montlaur vos permet de realizar de santons al biais de Portugal (dimècres 9 de decembre, de vèspre) e vos convida a una passejada de Nadal lo dimenge 20 de decembre que se clavarà per un repais e un balèti animat per Miss Guindoule de la Pompette (abribus.montlaur@gmail.com).
 
 
Marcelin dobrís lo cafè
 
A Argelièrs, Marcelin Albèrt tornarà dobrir son cafè lo dimenge 20 de decembre a comptar de 6 oras del vèspre. Romièg Pech parlarà del cap de fila dels vinhairons abans una serada que mesclarà castanhada, contes, sopas, cants e lums.
 
 
Trufas negras
 
Per que las fèstas sián completas, doblidetz pas de faire las crompas als mercats del gras (lo mai bèl es a Bèlpuèg los 12 e 13 de decembre) e als mercats de las trufas negras que reprenon lo dissabte 12 de decembre del matin a Mossolens . Seguiràn de mercats a Talairan (dissabte 19), Vilanòva de Menerbés (dimècres 23) e tornar a Mossolens (dimècres 30). Dins l’encastre de la jornada internacionala Terra Madre, lo dissabte 12, lo dinnar (13h) de Mossolens ramosarà (a l’iniciativa de las Ampelofoliás de Cabardés, d’Slow Food Aude e de l’IEO Aude) los lepets a l’entorn d’un asinat e de sa rosòla (15 èuros; inscripcions: ieo11@ieo-oc org).
 
 
 
 
Ostal Sirventés

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article