Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Donald Trump provòca un escàndol en demandar que s’enebisca als musulmans d’intrar als Estats Units

O diguèt en respondent a Obama, que demandava d’evitar l’identificacion de la fe islamica amb lo terrorisme

Lo candidat republican a la presidéncia dels Estats Units, Donald Trump, a fach public un comunicat que demanda que s’enebisca l’intrada dels musulmans als Estats Units. Lo comunicat a provocat un notable escàndol e significa un pas de mai dins l’escalada dels prepauses islamofòbs que Trump emplega dempuèi los atemptats de París.
 
Donald Trump, qu’a l’ora d’ara dirigís la batalha per èsser lo candidat dels republicans a l’Ostal Blanc, faguèt aquela declaracion qualques oras après un discors del president Obama sus l’atemptat de San Bernardino ont demandava als estatsunidencs de far una clara distincion entre los atacs jihadistes e la fe islamica.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pierre LACHAUD Dournazac
2.

I a 7 miliards d'essers umans sus aquela planeta; 7 miliards d'univers differents e chacun pòd a l'interior de son univers crear tot çò que vòl.
Aitau l'òm a pas besonh de dire ; aquilh d'aqui es un bon, aquilh es un meschant, l'autre es coma aquò, l'autre es diferent. Au diable tot aquel monde que nos disan quò es aitau, quò es coma aquò, mesfiatz vos d'un tal.
Polida la vista es quand l'òm parla dempuei son univers a se e qu'avem fach aquel univers coma un paradis.

  • 0
  • 4
Pirolet
1.

Deuriá demandar tanben de pas daissar sortir de son país, los Esteits, la Scientologia nimai los profitaires de la Watch Tower (Testimònis de Jeovà). Que fagan lor cosina en cò seu en daissen de venir captar los clèsquemòls de nòstre, medamne!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article