Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cazeneuve senhala a la polícia las fiuladas polemicas de Marine Le Pen sus Twitter

Marine Le Pen a publicat sus Twitter d’imatges espaventoses de las exaccions de l’Estat Islamic

| MaxPPP
Las polemicas entre Marine Le Pen e un jornalista que comparava lo Front Nacional amb l’Estat Islamic an passat l’òsca. La cap del Front Nacional publiquèt ièr sus son compte de Twitter d’imatges espaventoses de las exaccions de l’EI qu’an quitament escandalizat lo primièr ministre. En mai d’aquò lo ministre de l’interior a senhalat a la polícia las fòtos publicadas per la cap frontista, segon çò qu’anoncièt ièr l’AFP.
 
Manuel Valls acusèt la cap uldradrechista d’èsser una “incendiària del debat” e qualifiquèt los imatges de “mostroses” del temps que Marine Le Pen repliquèt sul ret social que pòt pas dire aquò aquel qu’“a lançat una campanha d’afrontaments e de violéncia” contra sa formacion.
 
 

 
 
Cazeneuve a senhalat las fòtos a la polícia
 
Mas lo ministre de l’interior anoncièt puèi, davant los deputats, qu’a senhalat, per mejan de la plataforma Pharos de la direccion centrala de la polícia judiciària, las fòtos en question per fin que la polícia “se pòsca sasir de l’afar”. Aquelas fòtos son “de propaganda de Daish e son a aquel títol una abominacion e un vertadièr insulte per totas las victimas del terrorisme”.
 
De son costat Jean-Jacques Bourdin —lo jornalista que Marina Le Pen acusa de l’aver comparada amb l’organizacion terrorista— nèga aver comparat l’FN e l’EI e “planh la reaccion isterica” del partit ultrafrancista. En mai d’aquò, ditz que vòl pas contunhar la polemica “per respècte a sos elegeires”. Bourdin aviá comparat sus BFM TV la pojada del jihadisme amb aquela de Front Nacional.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Peter Nollet Brussèlas
8.

#4 NB2 : "Demandi que lo jornalet tempèsse (sic) los comentaris pendent qualques meses. Perque çò que s'escriu aicí es pas sostenible." Aquò s'apèla la censura, car Guilhèm. Mas vos compreni ben. Los benpensants e futurs dhimmis aiman pas ausir o legir çò que correspond pas a lor doctrina multiculturala.

  • 0
  • 0
jtou vilamanda
7.

#2 Saïque la Marina a mostrat un paure jornalista estatunienc sen demandar l'acòrd de la familia es per aquò que se trapa al tribunal... auriai pogut tambe mostrar la victimas de la tortura de son païre en Algeria o encara mai los josieus massacrats per los nazis e la milice de Petain mai segurament pensa qu'es un detailh...

  • 1
  • 0
Pif
6.

#5 Ba, n'auriem un autre o d'autres, sabes... mas benlèu pas de dinastia familhala per contra, seria totjorn aquo.

  • 1
  • 0
Matiàs Karkà
5.

Ah...
Lo petit Jean Marie, pecaire, siaguèsse estat adoptat, allòc de per la nacion francesa, bigre! Mas pusleu per una brava familha de pescaires bretons autre còps, seriá ades a devizar dins la lenga dau país, a Quimper, Paimpol o ont que siá e auriá benlèu un pichòt bar sul port vielh que s'apelariá "Le Pen Atao " tè! e nos auriá mai que mai empachat de patir per encara d’annadas de las asenadas descerebradas e criminalas de la clica de marca maus que nasquèt de sa bestiesa...
Los grands malurs tenon decòps a de petits detalhs.

  • 4
  • 0
Guilhèm Thomàs Tolosa
4.

#3

Perque n'en sètz pas, vos, dins la "benpensença" ?

Parlatz d'ipocrisia mas fa de setmanas que largatz d'informacions falsas dins aquel jornal lo tot encastrat dins un logica demagogica.

Lo FN es un partit violent, e cada jorn, sus las rets socialas, fa amb sos electors l'apologia de la violéncia sens que jamai i aguèsse de limits.

Se lo Daesh es embarrat dins lo crimi, los militants FN son embarrats dins una ideologia que concèp la mòrt de l'autre coma sola solucion a un problema que bastiguèron. Coma Daesh, a l'ora d'ara, tota contèsta es impossibla amb los electors FN.

Doncas òc-ben, lo FN nos mèna a una guèrra civila contra los mai paures.

NB : Quala es l'utilitat de citar Tartufa si que non per nos far comprene que sètz prigondament pedant, sabentàs sens vergonha ?

NB2 : Demandi que lo jornalet tempèsse los comentaris pendent qualques meses. Perque çò que s'escriu aicí es pas sostenible.

  • 3
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article