Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo país ont te pòdon metre en preson per portar un capèl del Paire Nadal

| Tys
Celebrar las fèstas de Nadal amb un capèl del Paire Nadal sul cap, aquò benlèu nos poiriá semblar un delicte estetic, mas en Brunei, un petit soudanat de l’illa sud-asiatica de Bornèo, es un delicte penal.
 
Lo jornalista Adam Taylor o explicava aquesta setmana sul Washington Post. L’an passat lo Ministèri dels Afars Religioses d’aquel país de 430 000 abitants enebiguèt a la majoritat musulmana (un 78% de la populacion) d’assistir a de celebracions tradicionalas crestianas. Lor enebissiá, entretant, de portar “de capèls o de pèças d’abilhatge que remembren lo Paire Nadal”.
 
Segon lo còde penal de Brunei de 2013, basat sus la sharia, quin musulman que siá que seguisca de practicas non musulmanas pòt aver de pagar una multa de fins a quinze mila dolars o ben complir cinc ans de preson.
 
La monarquia absoluda del soudan Hassanal Bolkiah permet a la populacion crestiana (lo 8% del total) de celebrar Nadal, mas d’un biais privat: “Las celebracions se pòdon pas far publicament davant de musulmans”.

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Renat Maurèl Besièrs
1.

Aqui tanben lo nòstre Consol Front National Menard ditz que vòl pas que “Las celebracions (crestianas) se pòdon pas far publicament amb l'ajuda de musulmans per susvelhar davant las glèisas”. Per astre avèm pas un govérn coma a Brunei , sonque "qualques camisas brunas" pel moment per emmerdar la gent a la pèl maurèla...

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article