Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo president del parlament europèu ditz que Polonha viu un “còp d’estat”

Lo nòu govèrn cèrca de desfar lo Tribunal Constitucional e de cambiar los jutges a volontat

Lo president del parlament europèu, Martin Schultz, a dich publicament que Polonha viu un còp d’estat en mans del nòu govèrn a causa de la temptativa de desfar lo Tribunal Constitucional.
 
Lo partit Drech e Justícia, qu’es al poder dempuèi octòbre, a elaborat una nòva lei que li permet d’interferir sul trabalh del Tribunal Constitucional polonés (Trybunał Konstytucyjny) e de cambiar los jutges a volontat. De fach ja n’a cambiat cinc. La nòva lei reclama al Tribunal Constitucional de respondre a las demandas de constitucionalitat per òrdre cronologic estricte e en daissant passar almens tres meses dempuèi lo moment que se formula la denóncia.
 
De milièrs de personas an manifestat dins tot lo país per protestar contra la situacion e quitament Lech Wałęsa, ancian president e cap de Solidaritat, a afirmat que la democracia es en perilh dins lo sieu país.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article