Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bordèu es al numèro 2 de la lista de las vilas que cal vesitar segon lo New York Times

Se soslinha l’estil neoclassic de la vila classada per l’UNÈSCO, que ven lo sit mai grand del patrimòni mondial urban

| Rodolphe Escher / The New York Times
The New York Times prepausa una lista de 52 vilas que cal visitar en 2016 e Bordèu n’es al numèro 2.
 
Presentada coma una anciana region viticòla qu’a recebut una magnifica modernizacion, lo jornal estatsunidenc remembra que l’an que ven la vila girondina veirà la dobertura de la Ciutat del Vin, “una institucion ambiciosa, long de la còsta de Garona, consagrada a l’istòria de la viticultura”. En mai d’aquò, se descriu l’estructura d’aquel edifici concebut pels arquitèctes XTU, se soslinha lo pont Jacques Chaban-Delmas, “lo pont levadís mai grand d’Euròpa”, e “la transformacion de mai de 700 000 mètres cairats d’ancianas darsenas en mai de 5000 novèls apartaments amb las atraccions publicas en riba de l’aiga”.
 
Se soslinha tanben l’estil neoclassic de la mitat de la vila, qu’es estada classada per l’UNÈSCO e que ven lo sit mai grand del patrimòni mondial urban.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article