Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBigòrraBaronias Gasconas

Vertiginosa descenduda d’esquís del Pic de Mieidia de Bigòrra

Vidèo d’una esquiada espectaclosa en una de las montanhas mai emblematicas de Gasconha

Lo 21 de genièr passat, un grop d’amics ensagèron una espectaclosa descenduda d’esquís fòra pista dempuèi lo Pic de Mieidia de Bigòrra, que l’enregistrèron en vidèo.
 
Va solet que per far una descenduda d’aquelas caracteristicas cal aver un grand nivèl d’esquí e una bona coneissença de la montanha e, e mai, cal èsser esquipat coma cal.
 
Lo Pic de Mieidia de Bigòrra (Lavedan), de 2877 mètres, es conegut per l’observatòri astronomic. Aquela montanha es una de las mai emblematicas dels Pirenèus de Gasconha pr’amor qu’es plan vesedoira de la plana estant, coma Canigó, e pendent longtemps òm aviá pensat qu’èra la mai nauta dels Pirenèus.
.
 
 








Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

E puèi passaràn aquò en bloca dins los bars de las estacions d'esquí per l’emulacion de piòts que voldràn far parièr e los caldrà anar cercar jos de molonadas de nèu! Paure mond!

  • 0
  • 0
Destimborlat
1.

Un document excepcional e un païsatge meravelhós. Indicatz ben a rason que cal aver un nivèl d'esquí fòrça aut. Plan segur. Mas en mai d'aquó, cal èsser cap e tot inconscient per davalar penjals atal. L'error pus mendra pòt èsser fatala, e din,s un caas atal, se morís per res dins l'absurdetat mai totala.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article