Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Marselha: dos mòrts fusilhats dins lo pargatge d’un centre comercial

L’automobila èra traucada de balas de diferents calibres que correspondrián a plusors tiraires e almens a doas armas

Dos gojats foguèron tuats dijòus a 22h30 sul pargatge del centre comercial Grand V, al quartièr marselhés de la Valentina, dins çò que seriá tornarmai un reglament de comptes segon La Provence.
 
La polícia, alertada per una sèria de còps de fuòc, i trobèt dins una veitura los cadavres de dos òmes d’aperaquí vint ans que correspondrián al menaire a al passatgièr. L’automobila èra traucada de balas de diferents calibres que correspondrián a plusors tiraires e almens a doas armas del tipe Kalashnikov e fusilh de pompa.
 
Lo parquet de Marselha a fisat l’enquèsta a la brigada criminala de la polícia judiciària.
 
Se tracta del segond reglament de comptes de 2016 que se ten dins la Ciutat Focèa, e del tresen se comptavan lo que se debanèt lo 25 de genièr passat a Boc Bèl Èr (País d’Ais). Ça que la, lo prefècte de la polícia, Laurent Núñez, remembrèt al jornal provençal que “tot es amodat per luchar còntra lei trafecs a l’origina dei reglaments de còmptes, que ja an baissat fòrça entre 2013 e 2015, en passant de 20 a 12”.
 
 

Marseille : deux morts dans un règlement de...per LaProvence
 
 
 
 
 
 
 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
2.

Efectivament,quan hi ha pas justicia ,hi pot haver pas las altras causas belas de la vida. Marsella, Provença, Occitània,...son ocupadas per lo nord, que ni los permet que sa lenga sia tamben oficiala. com no hi ha d'haver altras malfactors, se l'estat francès es lo primier.

  • 1
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
1.

Tant que i aurà d'inegalitats fòrtas, tant que i aurà milierats de gents condiciondas a ne voler tostemps mai, a ne voler mai que lo vesin, dins una corsa frenetica a la consomacion, tant que las cartas non seràn pas distribuïdas equitablament entre totes tre la debuta, tant que lo trabalh ciutadan, "normal", bastidor per totes, non serà pas retribuït a son còst just e equitable del camin de la vida, sempre tornarem trapar joves (e mens joves) capables de córrer l'argent aisit e velòci, valga qué valga, cap primièr, a la risca de la mòrt e mai de l'embarrament a vida. Mai lor agradarà sempre de poder viure un a dètz ans "coma de senhors" (de la consomacion, plan segur) e de ne ne crebar fin finala, que non pas de subreviure coma d'esclaus miseroses o de rejèctes d'una societat inegalitària. E dins la corsa a l'argent aisit, sempre i aurà violéncia e mòrt sul camin. A Marselha (per exemple), la mòrt es sangnosa e espectaclosa, mas dins la societat de las inegalitats de mai en mai fòrtas, jos d'autras fòrmas, la violéncia aquesta, i es pertot, de mai en mai, e de mai en mai fòrta.

  • 3
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article