Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Montpelhièr: dos cents personas an manifestat contra l’islamizacion d’Euròpa e per la francizacion d’Occitània

L’eveniment se passèt dins l’encastre d’una crida de Pegida a manifestar pertot en Euròpa contra l’aculhiment dels refugiats que demandan l’asil

| Montpellier Web News
Aperaquí 200 personas representant un desenat d’organizacions respondèron dissabte a Montpelhièr la crida del movement islamofòb Pegida. Manifestèron contra los migrants e los refugiats. Acampats davant la prefectura e en brandissent de drapèls franceses, mas tanben d’occitans e de catalans, cridavan de consignas contra “lo grand remplaçament”, en afirmant que los demandaires d’asil “son pas de refugiats” e que “son illegals”.
 
“Refusem la destruccion de la nòstra identitat per l’invasion de la nòstra tèrra”, çò cridèt als assistents Philippe Gibelin, president de l’associacion Nacionalitat-Ciutadanatge-Identitat (NCI). Pasmens, lo discors identitari de Gibelin foguèt fach, justament en francés, en tot revendicar l’identitat qu’a ben destruch l’identitat occitana. Dins aquel sens, e jols aplaudiments dels assistents, afirmèt quitament que “l’idèa de francés de soca es una realitat, lo començament d’una reconquèsta. Es ora de dire «alta»”.
 
La manifestacion foguèt autorizada per la prefectura del departament d’Erau.
 
A qualques cent mètres pus luènh, desseparats per un cordon de policièrs CRS, lo collectiu d’antifaissistas del departament d’Erau distribusissiá als passants de tractes d’oposicion a la manifestacion xenofòba.
 
 
De manifestacions antirefugiats en Euròpa
 
Pegida (acronim en alemand de Patriòtas Europèus contra l’Islamizacion de l’Occident) convocava aquesta dimenjada passada de manifestacions similaras pertot en Euròpa. Jos lo lèma “Fortalesa Euròpa”, de grops ultradrechistas manifestèron tanben a Varsòvia, Bratislava, Drèsda, Tallinn e Amsterdam. Refusavan l’arribada dels refugiats provenent de païses de tradicion musulmana.
 
La manifestacion mai nombrosa se debanèt a Drèsda (Alemanha), la sedença del movement islamofòb, e amassèt aperaquí 8000 personas, çò es,  la mitat dels assistents de las manifestacions passadas segon Reuters. De l’autre costat d’Èlba, la contramanifestacion antifaissista amassèt aperaquí 10 000 assistents.
 
 
Vint detenguts a Calais dont un èx-general
 
A Calais la manifestacion xenofòba s’acabèt amb un vintenat de detenguts a causa de violéncias. Demièg los arrestats i a un èx-general de l’armada francesa amb de joves ultradrechistas “portaires d’armas contondentas, d’armas blancas o de tasèrs”, çò precisèt la prefectura.
 
La cap provençala del Front Nacional, Marion Marechal Le Pen, manifestèt sus Twitter sa solidaritat amb l’èx-militar arrestat.






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

JF. Saïsset Traussa Menerbès
7.

Son acostumats a seguir los Alemands ....

  • 4
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
6.

La milicia faisista francesa que anet a lutar amb los nazis alemans,vet açí.

  • 2
  • 0
Pascau
5.

De mei, 200 manifestants qu'ei vint còps mensh que la manif' Anem Òc... segon la polícia!

  • 5
  • 0
Cascavèu
4.

Dos cents arganhòls per bracejar d'aire amb idèas de las bufècas, dins una ciutat de mièg milion d'estajants ? Non me fan páur, me fan pietat.

  • 11
  • 0
La mòla
3.

Quanta vergonha lo clapàs !!! Aquò marca MAU

  • 10
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article