Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

França prolonga l’estat d’emergéncia, e mai s’òm n’a plan criticat l’utilitat

Solament s’es enseguit cinc cases de terrorisme, mas i a agut confinaments e quitament de persecucions per delictes d’opinion

L’Assemblada francesa a aprovat de prolongar l’estat d’emergéncia fins al 26 de mai amb 212 vòtes per, 31 contra e 3 abstencions. Mantes deputats an decidit de participar pas a la session. Onze deputats socialistas an votat contra, tanben nòu del front d’esquèrra, uèch ecologistas, dos non adscriches e un trotzkista.
 
L’estat d’emergéncia foguèt decretat après los atemptats del 13 de novembre e dona al govèrn e a l’estat francés de poders excepcionals que son estats fòrça criticats.
 
Una de las criticas qu’a crescut aquestes darrièrs jorns es que, dempuèi que s’es implantat l’estat d’emergéncia, solament cinc personas son estadas enseguidas per de cases reals de terrorisme e, per contra, i a agut de nombrosas enebicions d’actes, de confinaments preventius o de persecucions per delictes d’opinion. I a agut tanben aperaquí tres cents assignacions a residéncia forçadas. Òm a denonciat tanplan que s’emplegue l’estat d’emergéncia per reprimir de militants ecologistas.
 
 
Supression de la Convencion Europèa dels Dreches Umans
 
Tant que durarà l’estat d’emergéncia, l’estat francés a decidit de suspendre son adesion a la Convencion Europèa per la Proteccion dels Dreches Umans e de las Libertats Fondamentalas. O faguèt en tot mandar una comunicacion oficiala al secretari general del Conselh d’Euròpa, Thorbjørn Jagland, coma o raportèt Geopolítica.cat e coma o confirmèt Le Monde.




Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" igualada (PP.CC.)
9.

Crec, que lo de Paris és injustificable, però, perquè ningú es pregunta: Que hi ha darrera els atemptats de Paris? Perquè d'aquest odi contra Occident? que hi ha darrera aquest grups terroristes islamics? Tenen algun motiu, per descabellat que sigui per fer això o em de mirar-nos a nosaltres per saber el perquè de tot això?
Jo ho he intentat fer, i crec que tal com està avui dia el Món Àrab i que és culpa nostre que stigui així, en part, els interesos el petroli per començar, en tenen tota la culpa els Àrbs? O també i tenim quelcom a dir els Occidentals? Les guerres al Món Àrab no hi ha quecom d'Occident pel mitg? Tenem o no tenen motius per odiar així?
Jo no els vull justificar, però això del terrorisme s'ha d'acavar i la formula no son mès gorrotades, l'odi crida a l'odi. Cal pensar i pensar bé, sinó no avcavarem mai.
"El tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
8.

#5
#6 Manca lo detector de faiscisme... Nos caldrà far un FLP (Front de Liberacion de la Pensada). Soi pas d'acòrdi amb Sempervirens mas bombardejar d'anatèmas los que son pas d'acòrdi amb vos fa pas avançar lo debat. Saique lo primèr prètzfach del FLP serà pas de fargar un detector de dogmatisme?

  • 1
  • 5
Guilhèm Thomas Tolosa
7.

#4 Se comprèni ben lo vòstre prètzfach calriá sosténer Poutin, qu'empresona sos opausants e reprima las minoritats, e Bachar El Assad, dictator qu'aluquèt de carnièrs dins son país tot per se manténer al poder, a la perfin de luchar contra
lo "fascisme"
e manténer la democracia ?

Ah ...

Vau tornar a la lectura de mon Joystick e de PC Gamer...

  • 5
  • 1
Detector de racisme
6.

#4

Siáu un detector de racisme. Vène de m'alucar.

  • 4
  • 1
Detector de conariá
5.

#4

Siáu un detector de conariá. Vène de m'alucar.

  • 6
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article