Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

“De maletas solaras” occitanas per produire d’aiga potabla en Africa

Un jove cap d’entrepresa de la Còsta d’Evòri bandís una campanha de finançament collectiu per far arribar l’aiga potabla a 100 000 africans

Un jove cap d’entrepresa de Costa d’Evòri a bandit una campanha de micromecenatge lo 20 de genièr passat amb l’objectiu que mai d’aiga potabla agandisca Africa. La levada de fonzes se fa a travèrs de la plataforma “It’s about my Africa’ (“aquò es a prepaus de mon Africa”), coma o explica Le Monde. Segon sos calculs, amb un miliard d’èuros, 100 milions d’africans poirián aver accès a l’aiga potabla. Mas lo promotor del projècte se prepausa d’obténer un milion d’èuros per far arribar l’aiga potabla a 100 000 africans dels onze païses que n’an mai de besonh.
 
Per rendre possible son objectiu, aquel jove empreneire se fisa de las “maletas solaras” de l’entrepresa occitana Sunwaterlife. Son de blòcs portables que pesan entre 20 e 40 quilos e que pòdon transformar instantanèament l’aiga contaminada en aiga potabla gràcias a l’energia solara.
 
Agachatz lo vidèo del projècte “It’s about my Africa”:

Projet Eau Potable en Afrique from LINK VIDEO on Vimeo.








 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article