Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Hollande a decorat discretament lo prince eiretièr de l’Arabia Saudita

L’estat francés a de relacions plan seguidas amb l’Arabia Saudita, dont d’importants contractes de venda d’armas

Lo president francés François Hollande decorèt amb la Legion d’Onor lo prince eiretièr saudita Muhammad bin Naif bin Abdulaziz Al Saud. L’acte se faguèt a París divendres 6 de març passat en tota discrecion, que l’Elisi ne faguèt pas cap de comunicacion. La decoracion se faguèt “al títol de personalitat estrangièra, una practica protocolària correnta”, segon de fonts governamentalas mençonadas per France TV.
 
Aquela decoracion a suscitat de nombrosas criticas, a causa de las politicas pauc democraticas de l’estat saudita, que dempuèi genièr a ja procedit a setanta execucions.
 
L’estat francés a de relacions plan seguidas amb l’Arabia Saudita, dont d’importants contractes de venda d’armas.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

manjacostel Murèth
3.

Non sabi ont n'esi a mièg camin entre Lacombe Lucian , Achille Talon e Ròbòcòp. Per astre i a las protestas comtre la roïna del còde del trabalh que van lo derevelhar de son sòmi còp sèc. Francescò aurà tornar lo PS al nivèl de la SFIO de G Deferre sia 5%.
Mas degun li parla pas , es tarribla es tot sol dins son palais...

  • 0
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
2.

Què li diga que deisse d'ajudar a l' EI, que ja està ben d'enviar diners als terroristas.

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Quand Talleyrand li demandèt al Napoleon perqué s’èra inventat aquel joguet, lo nanet li respondèt que los òmes amb besonh de drin-drin. Aquí la pròva que los quites emirs son infantilizats. E aital va lo monde!

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article