Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La vida vidanta dins la vila mai freja de la planeta

Un reportaire de la cadena Bloomberg es anat a Iakutsk per verificar cossí se passa la vida vidanta a mens quaranta gras

| Andrey Rudakov/Bloomberg
Iakutsk es la capitala de la Republica de Sakha, en la Siberia centrala. Amb mai de 250 000 abitants, es considerada la vila amb las temperarturas mai frejas del Mond. Aqueste ivèrn, un reportaire de la cadena Bloomberg i es anat per verificar cossí se passa la vida vidanta de sos abitants a mens quaranta gras.
 
Un mercat de peis congelat a plen aire, un pòrt paralizat pel glaç, de flumes blancs e lo Solelh de miejanuèch son qualques unes dels païsatges qu'apareisson dins la galariá de fotografias publicadas de Iakutsk, la capitala d’una region nòu còps mai grand qu'Alemanha e ont i a tanben se tròba Oimiakon, un vilatge de mens de 500 abitants, qu’es considerat l’endrech abitat permanentament mai freg de la Tèrra.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article