Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Mai de seissanta mòrts en una catastròfa aeriana al sud de Russia

Un aparelh de FlyDubai s’escrachèt quand aterrava sus l’aeropòrt de Rostov de Dòn

Un avion Boeing 737 de la societat FlyDubai s’escrachèt ièr a l’aeropòrt rus de Rostov de Dòn, a un centenat de quilomètres de la frontièra amb Ucraïna. Lo bilanç es tragic, cinquanta cinc passatgièrs e sèt membres de l'esquipatge mòrts, cap de subrevivent.
 
L’avion èra partit de l’aeropòrt de Dubai e, segon l'ipotèsi de las autoritats localas, aviá ja ensajat d’aterrar sens i reüssir a causa de la bruma e de la marrida visibilitat. A la segonda temptativa,  s’escrachèt l’avion, en fasent impacte contra la pista d’aterratge. Una camèra de seguretat que se trobava près de l’aeropòrt enregistrèt lo moment de l’escrachament.
 
La majoritat de passatgièrs èran de ciutadans russes que tornavan d’un sojorn vacancièr a Dubai. I aviá tanben tres ucraïneses, un ozbèc e un indian. Lo comandant de l’avion èra grèc, e i aviá d’espanhòls, un rus, un cazac, un colombian e un ciutadan de las illas Seichèlas.
 
FlyDubai es una companhiá lowcost fondada en 2009 que sa basa es a Dubai. A de connexions amb un centenat de vilas d’Asia e de l’èst d’Euròpa, dont Moscòu e Kiev.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

La pista banhada o amb gel / geada i boira. Amb aquelas condicions las normas de seguretat disien que se podia pas aterrar. Mas volguet provar sort e s'estavelhet.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article