Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcVelaiVelai

Monistròl de Leir: los escolans se mobilizan per evitar l’expulsion d’una camarada

Se solidarizan amb una familha albanesa qu’a demandat l’asil politic e que l’estat francés vòl expulsar

| Soutien aux familles menacées d'expulsion
Aperaquí dos cents escolans del licèu Léonard de Vinci de Monistròl de Leir (Velai) manifestèron dijòus passat contra l’expulsion d’una companha e de sa familha, que l’estat francés lor a refusat lor demanda d’asil. S’agís d’una familha albanesa que passèt pel Chambon (Velai) amb tres filhas de 10, 15 e 18 ans. Aquela darrièra es escolarizada a Monistròl e deviá passar son bachelierat en junh. “Arribèron fa tres ans e mièg en França. Se son integrats”, çò declara Solène Prost, membre del comitat de sosten, segon çò que rapòrta La Commère 43. De son costat, Nicolas Clément, un escolan de primièra, apond qu’”es inadmissible de chaçar una familha que s’es integraa e qu’es en perilh se torna dins son país”.
 
Delà aquel acamp de protèsta, los liceans de Monistròl an lançat una peticion en linha via lo Ret Educacion Sens Frontièras (RESF) e an creat una pagina de sosten sus Facebook.
 
 
Salvats per un malaise cardiac
 
La familha deviá èsser expulsada lo 14 de febrièr. Aquel jorn de ser, un quinzenat de policièrs se presentèron a lor domicili sus òrdre de la prefectura per una expulsion express, çò es de 20 a 30 minutas per culhir lors afars abans de partir sul pic per Lion (Arpitània) ont devián pojar dins un avion que los menarián en Albania. Mas mentre qu’èran detenguts en tot esperar lo despart, la maire foguèt victima d’un malaise cardiac e la menèron a l’espital. Pel moment, l’expulsion es reportada, del temps que los liceans de Monistròl e l'RESF se son solidarizats amb la familha.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Guilhèm Thomas Tolosa
6.

E òc ! Mas manifestament vos sentissètz concernit.

  • 5
  • 2
Peter Nollet Brussèlas
5.

#1 Sembla que non.

  • 1
  • 2
Guilhèm Thomas Tolosa
4.

Bon, alara, i a pas qualqu'un per dire qu'aqueles dròlles serián pas que "d'ultragauchistas" cecs de per una "utopia multiculturalista" ?

Ane !

  • 7
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article