Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Google Maps mòstra desenant los toponims d’Occitània en occitan

Cal aver lo navigador configurat en catalan. Aquela reüssida es l’òbra de las revendicacions de Plataforma per la Llengua

D’ara endavant, los internautas qu’auràn configurat lor navigador en catalan veiràn la toponimia d’Occitània en occitan sus Google Maps, gràcias a las revendicacions de l’ONG catalana Plataforma per la Llengua, que trabalha per l’usatge social de la lenga catalana.
 
Fins ara, Google mostrava los toponims dins la lenga oficiala, çò es en catalan al sud de Rosselhon e en occitan solament en Aran, e mai se permetiá ja la recèrca dins las lengas del país. Ara Plataforma per la Llengua a reüssit una capitada dobla per rapòrt al servici cartografic de Google, que mòstra en catalan los toponims de Catalonha Nòrd e en occitan los d’Occitània tota. Pasmens, los toponims qu’an un nom tradicional en catalan apareisson en aquela lenga.
 
L'organizacion avalora fòrça positivament aquel cambiament de Google Maps per “la normalizacion que significa pel catalan e per l'occitan”, e mai s’encara rèsta de toponims per normalizar.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lilian Ch.
17.

#15 Quand mon navigator Google Chrome es configurat en Catalan lai a pas gis de chamjament...
'Laidonc ai ensajat en botar « ?hl=ca » a la fin de l'url coma me disiás... e ara qu'es bon aquò marcha !
Granmercés.

  • 2
  • 0
Cicerone
15.

#5#12 Normalament quora anatz sus Google Maps l’url s’acaba per ?hl=fr.
Sufís de va cambiar per ?hl=ca e deuriá foncionar.

  • 3
  • 0
Òlo Pujòlo
14.

#7 È guardat Tolosa e solet ei indicat "La Garona", es noms des carrèrs son encara en lengua imperiau

  • 4
  • 0
Òlo Pujòlo
13.

#11 Cau aver eth navigador (Chrome, Safari, Firefox...) configurat en catalan

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article