Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Panjab: masèl en un pargue public

Un kamikaze a tuat almens 72 personas dont 29 enfants

Almens 72 mòrts, dont 29 enfants, es lo bilanç de l’atemptat que segotiguèt dimenge passat la vila de Lahaur, en Panjab, a l’èst de Paquistan, çò rapòrta Dawn. L’atemptat l’auriá fach un kamikaze que se faguèt espetar dins un pargue ont de familhas crestianas festejavan lo dimenge de Pascas. La tragèdia se passèt dins un pargatge al bòrd de l’airal de jòcs pels enfants.
 
La polícia arrestèt ièr quinze personas, que tres serián de fraires del presumit kamikaze. Segon la polícia s’agís de Yusuf Farid, un òme de 28 ans que dempuèi uèch ans èra professor dins una escòla religiosa de Lahaur mas que demorava a Dera Ghazi Khan, a 500 quilomètres a l’oèst. Los talibans paquistaneses an revendicat l’atemptat amb un comunicat dins un jornal local.
 
 
Pas de colors de Paquistan sus la Tor Eiffel
 
De nombroses internautas, mai que mai de l’estat francés, an reclamat suls rets socials que la comuna de París illumine la Tor Eiffel amb las colors de la bandièra de Paquistan, coma s’es fach per Belgica. Denóncian la responsa de la consolessa màger de la capitala francesa, que, contactada per Europe 1, a assegurat que i aurà pas d’illuminacion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Donat lo grammatician
1.

delenda est jihado. per un còp apròvi la consolessa maja de Paris, perqué auriá despendut una fortuna publica per iluminar la Torre Effel amb lei colors de x bandieras desconeigudas se cada fes que li a un atentat djihadista dins un pais onte musulman, la despensa seriá qutotidiana, aquò dich, dins l'encastre d'una estrategia de guerra de religions auriam de s'aliar amb lei chiiits qu'elei son un pauc mai umans e pratican pas l'atentat-suicida .

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article