Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’armada siriana a recuperat la vila de Palmira

Un vidèo rus mòstra a vista de dròne l’estat del complèxe arqueologic, après la destruccion patida pendent l’ocupacion de l’Estat Islamic

Dimenge passat, l’armada siriana reconquistèt la vila de Palmira, ocupada per l’Estat Islamic durant dètz meses. Considerada coma Patrimòni de l’Umanitat per l’UNÈSCO, Palmira a perdut una part importanta de son preciós patrimòni aqueologic, que los soldats jihadistas an destruch deliberadament pendent aquel temps d’ocupacion.
 
La recuperacion de Palmira es considerada coma un succès per l’armada siriana e un còp dur per l’Estat Islamic que patís atal una revirada per l’oèst e per l’èst a l’encòp, mentre que los iraquians e lors aliats atacan Mossol. La populacion de Palmira, totun, a patit d’assasinats collectius pendent tot l’an 2016.
 
Un vidèo rus mòstra a vista de dròne l’estat del complèxe arqueologic:
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

Gràcies a quí ? A l'exèrcit sirià , a Al Assad, e a los russos.
Mas tamben a l'UE, que non !
A Belgica e a França: Nani !
Mercès als americans: Que non !
Mercès als Kurdes. Oc

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article