Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo papa vesitarà los refugiats a Lèsbos

L’acompanharàn Alexis Tsipras e l’archevesque d’Atenas

Lo papa Francés vesitarà dins los jorns venents l’illa de Lèsbos. Segon d'informacions reveladas pel govèrn grèc, lo primièr ministre Alexis Tsipras e l’archevesque d’Atenas e de Grècia tota, Jiròni IId, acompanharàn lo papa Francés en un viatge que los caps de las doas glèisas i vòlon onorar los esfòrces dels grècs dins la gestion de la crisi.
 
Lo papa e l’archevesque vesitaràn lo centre de detencion de Moria, ont i a mai de 3000 refugiats qu’espèran que se tracte lor demanda d’asil o lor deportacion en Turquia. En aquel centre manjaràn amb los refugiats e celebraràn un acte d’ omenatge a las personas mòrtas en ensajant d’arribar en Grècia.
 
Lo secretariat d’estat del Vatican confirma que se farà aquela vesita e evòca lo primièr viatge de Francés coma pontife, quand l’11 julhet de 2013 vesitèt l’illa italiana de la Lampedosa, qu’èra alavetz l’epicentre del drama migratòri.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

Aqueste Papa es una bona persona e sap sempre lo qu'a de far d'avant els abusos de l'UE trepitjant los dreches de l'home. E que me'n disets de los resultats de las votacions sobre l'acord de l'UE de donar a Ucraina tants de diners per las màfis,nazis, extrema dreita. Los Holandeses han dit que no volen recolsar lo qu' esta fent Ucraina, ni parlar-ne. Què demanin tamben al poble si estan d'acord amb lo qu' està fent la UE a Siria ? També dirà que no. La UE té una absència totala de democràcia

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article