Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mai de cent mòrts dins l’incendi d’un temple indoïsta de l’estat de Kerala

Una beluga a alucat una bastissa que servava de material pels fuòcs d’artifici de la fèsta locala del Cap d’An

Mai de cent personas mòrtas: es lo bilanç tragic d’un incendi dins un temple indoïsta a l’estat de Kerala, al sud d’Índia, a causa d’una explosion de material pirotecnic. Segon la polícia i auriá aperaquí 350 ferits. Lo fuòc comencèt a causa d’una beluga dins un espaci que servava de fuòcs d’artifici per la celebracion del Cap d’An local a Kollam. L’incendi causèt una granda explosion e destruguèt una part del bastiment justament a l’ora que se rassemblavan dins lo temple aperaquí quinze mila personas a causa de la fèsta.
 
De costuma l’emplec de material pirotecnic es enebit en Kerala, mas las autoritats autrejan de permeses especials per qualques celebracions concretas.
 
Lo moment de l’explosion foguèt captat en qualques vidèos que los internautas los an publicat sus Twitter:
 
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Donat lo grammatician
1.

regreti la disparicion de la Calotte, lo mesadier atèu, irrespectuós dau paire Lorulot que sa fasiá sei gròs titols sus un acident de bus de romius (pelegrins) qu'anavan en romavatge a Lorda e pausava la question de la providéncia divina en de tèrmes blasfematòris, amb la mondialisacion, son camp d'accion seriá estat considerablament alargit, amb aquest auvari remake tragic dau finau dei "vacanças de monsieur Hulot" de J.tTati. mai lo dieu tot-poderós que ganha lei jòias de segur es Allah ( akbar) que quora i a un accident au pelegrinatge de La Mecque e aquò arriba pron sovent, aquest accident fai de centenas o de miliers de mòrts. Mai de qué fai doncas Bafomet ?

  • 2
  • 10

Escriu un comentari sus aqueste article