Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’espectaclós primièr amaratge de la fusada Falcon 9 d’Space X

Après cinquen ensag, la societat d’Elon Musk a reüssit sa tòca principala de reütilizar de veïculs espacials de transpòrt

Après cinc ensages, la societat d’Elon Musk, SpaceX a reüssit de far aterrar —o pus precisament amarar— sa fusada de transpòrt espacial Falcon 9 sus una plataforma installada sus la mar. Après un viatge a l’Estacion Espaciala Internacionala per i menar de material, lo propulsor principal de Falcon 9 aterrèt sens problèmas sus una plataforma de l’Ocean Atlantic, a qualques centenats de quilomètres de la còsta de Florida.
 
Space X aviá ja capitat a far aterrar Falcon 9 sus la tèrra ferma, mas sa granda tòca èra d’o far al mièg de la mar. Fasiá longtemps qu’o ensajava per poder reütilizar de fusadas e economizar un pauc d’argent dins l’exploracion espaciala privada.
 
Vejatz los vidèos de l’amaratge:
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

Una bona manera d'aprofitar coets recuperant-los a una plataforma. Molt ben. Cal estalviar diners e que los cosmonautas pugan anar-hi de dins.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article