Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Al Qaida a creat l’Emirat Islamic de Mukalla

Ara, l’Emirat Islamic de Mukalla benefícia de fonzes que s’elèvan almens a 1,4 miliards de dolars e percep en taxas almens 2 milions de dolars per jorn

En aprofechant la guèrra descadenada per la “Fòrça Comuna Aràbia”, dins l’encastre de l'intervencion de l’Arabia Saudita en Iemèn contra los partisans de l’èx-president Salih [Saleh] e los huthis, Al-Qaida de la Peninsula Aràbia (AQPA) a reconstituit l’ancian soudanat de Qu’aiti.
 
Aquel soudanat, desaparegut en 1966, atenhiá de territòris a l'entorn dels pòrts de Mukalla e de Shihr. Ara, l’Emirat Islamic de Mukalla benefícia de fonzes que s’elèvan almens a 1,4 miliard de dolars e percep en taxas almens 2 milions de dolars per jorn. Segon l’agéncia d’informacions Reuters, Al Qaida dispausa a l'ora d'ara d’almens un milièr d’òmes armats a Mukalla.
 
A l’ora d’ara, Al Qaida contraròtla, doncas, 600 quilomètres de litoral a la sortida del Golf d’Adèn, per ont transita un tèrç del petròli que se consuma dins lo Mond. De la meteissa manièra, Al Qaida contraròtla a l'ora d'ara la linha frontalièra entre Siria e Israèl, en luòga de las fòrças de l’ÒNU.
 

 

Aqueste article es adaptat de Geopolítica.cat amb qui Jornalet a un acòrdi de cooperacion

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

La banhadoira
3.

#1 De que chau pas ausir de còps ! Quò son doas chausas desparèiras ! Chau pas tot mesclar non de non !

  • 0
  • 3
La banhadoira
2.

De que chau pas ausir de còps ! Quò son doas chausas desparèiras ! Chau pas tot mesclar non de non !

  • 0
  • 2
Raimon VII de Tolosa Tolosa
1.

Al Qaida a creat l’Emirat Islamic de Mukalla. Al Qaïda es una orror integrista. Mas non es pas la primièra orror integrista a engimbrar un emirat. A París, en 1229, la glèisa integrista de Roma engimbrèt un emirat integrista catolica que nommèt "sa filha ainada" : lo Reialme de Fran!a, qu'ara, pudicamentn, per amagar l'orror integrista que lo constotuïguèt, se fa apelar "République Française", que se pretend "laïca". Lo simple fait que França domlna Occitania non es laïc non jamai non o vendrà.

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article