Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

Seta: 21a edicion del Balèti Pès dins l’Aiga

Après mai d’un an d’abséncia, l’eveniment se debanarà lo 27 de mai que ven al cafè associatiu Entre 2 Pòts

| Claude Stento
Arpès mai d’un an d’abséncia, la 21a edicion del Balèti Pès dins l’Aiga se debanarà a Seta (Montpelhierenc), divendres 27 de mai, al cafè cultural associatiu Entre 2 Pòts, al numèro 6 de la Carrièra de Copenaga.
 
A 21h l’abitual Duo Falco-Charrié farà dançar lo mond. Mas prèviament, a 18h30 i aurà un talhièr d’iniciacion a la dança a carga de la Luçona. Lo repais se partejarà e se tirarà del sac.
 
Aqueles balètis, organizats per l’associacion Imatges d’Òc e per l’Entre 2 Pòts, qu’aculhís lo balèti pel primier còp, se vòlon regulars e se fixan la tòca de far viure e espelir la dança tradicionala actuala dins l’encontrada de l’Estanh de Tau, subretot fòra lo periòde toristic.
 
Per mai d’entresenhas podètz telefonar al +33 (0)6 08 28 06 19 (Alan) o escriure un corrièr electronic a alaincharrie@or...

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

La dança occitana conserva molt ben los bals antics, la qual causa es conservar un dels patrimonis culturals. Las quarantas o correntas, tamben es balhan a Mallorca i es diuen Mateixes.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article