Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo drama dels refugiats dins un vidèo esglasiant de doas minutas

La campanha de Save The Children cèrca de far prene consciéncia de la situacion dels refugiats qu’arriban en Euròpa

Save The Children, l’ONG que defend los dreches dels enfants, a publicat aquesta setmana lo segond capítol de la campanha “La segonda mai esglasianta del jorn”. Dins lo primièr vidèo, publicat en març de 2014, se narrava, a travèrs d’una dròlla, cossí una ipotetica guèrra al Reialme Unit afectava la vida vidanta d’una familha. Amb aqueles imatges, Save The Children voliá far prene consciéncia de la guèrra en Siria.
 
Ara, dins lo segond capítol, entitolat “Encara la segonda mai esglasianta del jorn”, l’ONG vòl visualizar lo drama dels refugiats qu’arriban cada jorn en Euròpa. Lo fil conductor de l’istòria es la meteissa dròlla. Ela amb sa familha se veson obligats de fugir lo Reialme Unit a causa de la guèrra e cèrcan refugi en Alemanha. Long del camin experimentan totas las misèrias dels refugiats que son arribats en Euròpa a travèrs de la rota dels Balcans.
 
 
 
 
 
 
Segond capítol:

 
 
Primièr capítol:

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article