Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Shell daissa una taca de petròli de 60 quilomètres cairats al Golf de Mexic

Gaireben 340 000 litres de petròli brut d’una installacion petrolièra de la societat Shell, al Golf de Mexic, se son versats davant la còsta de Loïsiana (Estats Units), en daissant una taca de 60 quilomètres cairats sus la superfícia marina. O rapòrta la cadena NBC News, en mençonant las autoritats estatsunidencas.
 
La Gàrdia Litorala locala a raportat que la versadura s’es contrarotlada e que s’es ja engatjat doas entrepresas per començar las operacions de netejatge.
 
Segon lo Burèu de Contraròtle de la Seguretat e de l’Environament, que fa partida del Departament de l’Interior dels Estats Units, Shell a raportat qu’a interromput la produccion de totes los poses que fluisson a sa plataforma Brut, a aperaquí 144 quilomètres al sud de l’illa de Timbalier, en Loïsiana. Segon lo Burèu de Contraròtle, i a pas agut de ferits al luòc de l’accident.
 
 
 
 

Aquesta nòva es adaptada de Geopolítica.cat, amb qui Jornalet ten un acòrdi de cooperacion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Son uns llords, això no és fa, si vols tenir peroli, el primer que has de fer, és vigilar el que fas, sinó plega i dedicat a un a altre cosa, amb la que no puguis fer mal a ningú. Llords!
Visca la Terra...Lliure!
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma de mallorca
1.

Atal son se segures las empresas multinacionalas capitalistas.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article