Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo vidèo viral qu’explica çò qu’es lo “mansplaining”

Una pagina web a publicat una guida per que los òmes pòscan evitar aquela actitud

“Mansplaining” es un mot anglés que s’emplega per descriure la situacion ont  un òme explica quicòm a una femna amb un ton de superioritat. Lo mèdia estatsunidenc ATTN a publicat un vidèo qu’es vengut viral e que i descrivon lo sens del mot. Lo “mansplaining”, çò dison, comença amb una interrupcion de l’òme quand la femna a la paraula, e aquò s’apèla lo “manterrupting”. Puèi l’òme s’adreiça a la femna amb un ton subreprotector e assumís que, sus lo sicut, el ne sap mai que non pas la femna.

Precisament per evitar aquel fach, un autre sit web a publicat una guida adreiçada a d’òmes que vòlon corregir lo “mansplaining” e  lo “manterrupting”. Segon çò qu’explican dins lo vidèo, lo 75% de las convèrsas de grop que se i pren de decisions son dominadas per d’òmes e, coma o indican qualques estudis, quand una femna parla, i a mai de possibilitats que siá interrompuda.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
4.

Homes que parlan amb superioridat n'hi ha molts, e si los fan la contraria es posen furiosos. Mas de femnas tamben n'hi ha de superbas que se las contradiuen foten un escandol.

  • 1
  • 1
Hiaproux Jean
3.

L’utilitat d’acusar les òmes de «mansplaining» resumida en una frasa:
http://www.returnofkings.com/wp-content/uploads/2016/02/Katy-Gallagher-meme.jpg

  • 1
  • 1
gers32
2.

#1òc el senador explica çò que vòu díser "mansplaining" e aquò d'un biais fòrçà sexista e mauòneste çaquela , d'efèit que'n balha un bèth exemple deu "mansplaining"... Sordeish l'aute aujami mascle de la video qu'escota pas arren deu debís de la hemna.

  • 1
  • 1
Hiaproux Jean
1.

Quina colhonada!
Le mòt «mansplaining» es una arnaca retorica feminista per fèr vergonha als òmes qu’ensajan d’argumentar faça a una femna (tanplan coma le mòt «manspreading» que repròcha als òmes —e unicament als òmes— de prénguer tròp de plaça dins le metrò).
Per evitar tota acusacion de «mansplaining», caldriá considerar las femnas coma de reinas que se pòden pas contradíser.
E ben non, es pas aquò le principi democratic del debat!

Aquí un senador australian explica le caractèr sexista e malonèste del terme «mansplaining» faça a una femna qu’utiliza le mòt a la mòda de manièra totalament condescendenta per discretitar sa paraula.
https://www.youtube.com/watch?v=TJyQpRfaGnw

  • 1
  • 12

Escriu un comentari sus aqueste article