Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCostiera de Nimes

Rodilhan: lo vidèo de l’agression brutala contra los anticorridas

L’agression se passèt en 2011 e la justícia condemnèt los acusats lo mes passat. Ara lo vidèo de l’agression es vengut viral

Dempuèi qualques setmanas es a virar, sus Facebook e d’autres rets socials, un vidèo espantant. Se tracta d’un resumit de tres minutas de çò que se passèt lo 8 d’octòbre de 2011 a l’arena de Rodilhan (Costièra de Nimes). Aquí un quarantentat d’activistas animalistas sautèron sus l’arena en tot protestar pacificament e foguèron brutalament atacats. Los afeccionats de la corrida lor lancèron d’aiga de pression, los peltirèron, lor prenguèron los vestits en los daissant nuds, los trigossèron al sòl, lor escupiguèron dessús e los batèron amb violéncia, çò publica Vilaweb.
 
Lo vidèo es vengut viral e a ja mai de cinc milions de visualizacions.
 

 
En mai d’aquò, es tanben sus internet lo vidèo integral dels faches, de vint minutas:
 


 
En seguida d’aqueles eveniments, los anticorridas denoncièron los agressors e comencèt un procès en justícia de cinc ans que culminèt lo mes passat amb la senténcia contra dètz e uèch individús, condemnats a de penas de preson que van d’un mes a un an, e a de multas fins a mila èuros cadun. Dos dels condemnats se son apelats de la senténcia.
 
Es un dels cases mai grèus de violéncia contra los animalistas d’aquestes darrièrs ans. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article