Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautLauragués

Dissabte que ven es la Fèsta de la Gabèla

Santa Gabèla aculhís una jornada d’animacions culturalas e esportivas, ont la cultura del país se met en valor dins un encastre d’interculturalitat

| Arnaud Boudou
La Fèsta de la Gabèla se tendrà aqueste dissabte que ven a Santa Gabèla (Lauragués), una jornada d’animacions culturalas e esportivas, ont la cultura del país se metrà en valor dins un encastre d’interculturalitat.
 
I aurà d’exposicions de pintura, de fòtos, de vida occitana, trabalhs d’agulha, etc. De demostracions caninas, de judo, de zumba; de musica de cambra,  un rescontre de tamborins occitans, de cants en danças del país e quitament de danças sevilhanas. Del costat esportiu, las passejadas e las bicicletadas se combinaràn amb lo grand torneg de quilhas occitanas. En mai de l’aperitiu que s’ofrirà, òm trobarà una restauracion sus plaça que prepausarà de grasilhadas, de fritas, de bevendas...
 
L’eveniment es organizat pel fogal rural La Gabèla, dins un  encastre interassociatiu. Podètz demandar mai d’informacions al telefòn +33 (0)6 07 52 98 03.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
6.

Ben per la festa de la Gabela, ben per l'aperitiu e las manguicla, mas molt malament per la sevillanas.

  • 0
  • 0
Pascau
5.

#3 Seré possible d'aver ua mapa extrèita d'aqueth libe suu sit?
Atau qu'i poderé aver un ligam cap a la mapa quand i a noms pas tròp coneishuts com "Agarnagués" o d'autes...

  • 0
  • 0
Emmanuèl Isopet
4.

Paradòxa occitanista… Los de Senta Gabèla venon d'aprendre que vivon en Agarnagués. D'ara enlà es atal que los occitanistas diràn lor canton.
Los de Senta Gabèla sabon que vivon en Occitània. Mas los occitanistas vòlon pas que vòten per apelar atal lor region.
Coma Pascau, ai paur que nos aluenhem encara mai de la massa del monde.

  • 2
  • 0
Ferriòl Macip
3.

#1 Era causida de classar es actualitats d'Occitània en parçans mos arribe deth besonh de trobar ua division geografica comuna a toti es espacis occitans. Oficiauments trapam 32 "departaments" ena Occitània grana, 6 terçons en Aran, 2 províncies enes Valades e ath delà Mónegue e La Gàrdia.

Mos semblèc qu'era division tradicionau ère çò de mès avient, en tot prene en compte qu'en fòrça païsi ei encara viua, e que poderie portar un shinhau de dignitat ath país. Entad aquerò solament auem trobat un estudi hèt coma cau: eth geograf Frédéric Zégierman. Ei eth sòn trabalh çò qu'observam escrupulosaments.

  • 3
  • 0
mag31 caujac
2.

t'enchirpres pas l'amic Pascau, que lo viatge forma la jovença!
se te desrevelhas lo matin a Autariva e te colcas lo sèr en Agarnagués,te fara de que contar a la familha!
a dissabte?

  • 4
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article