Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los Verds empòrtan fin finala la presidéncia d’Àustria

L’ultradrecha a pas obtengut la presidéncia del país per pauc de vòtes

Lo candidat dels Verds, Alexander van der Bellen, a ganhat, fin finala, amb lo 50,1% dels vòtes, l’eleccion presidenciala austriana. Lo candidat ultradrechista de l’FPÖ, Norbert Hofer, que se disputava amb el l’eleccion d’aquel segond torn, a obtengut lo 49,9% dels vòtes.
 
Dimenge passat, lo jorn de l’eleccion, los burèus electorals barrèron amb una egalizacion dels dos candidats e dins lo tantòst de diluns se confirmèt la victòria del candidat ecologista gràcias al recompte dels vòtes per correspondéncia, que representa aperaquí 750 000 elegeires, çò es lo 12% del recensament.
 
Norbert Hofer, cap del Partit de la Libertat d’Àustria (FPÖ), qu’es d’extrèma drecha, foguèt lo candidat mai votat al primièr torn, amb lo 34,4% dels vòtes, e se disputava al segond torn la presidéncia amb Alexander van der Bellen, l’aspirant del partit dels Verds, que n’atenguèt lo 21,3%.
 
Es lo primièr còp, dempuèi 1945, que los dos partits del govèrn actual (los socialdemocratas de l’SPÖ e los democratacrestians de l’ÖPV) son pas candidats a la presidéncia.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
2.

Per estar pas en contra que l'Imperi organize guerras e los països satel·lits hagen d'aguantar la consequències, pas per açò son d'extrema destra. L'Imperi no vol d'acolhir cap refugiat, ben alerta !, ara la UE, oc. Lo que ha de far l'UE es ajudar a Siria a treure la colha mafiosa criminal de l'EI.

  • 0
  • 0
Eric 971 Sentann
1.

Enfin una novèla politica de las bonas ?!

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article