Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Anonymous s’engatja a trobar los violaires d’una adolescenta brasilièra

Los ciberactivistas afirman qu’identificaràn los agressors e que n’expausaràn publicament l’identitat

Lo collectiu Anonymous a anonciat la dimenjada passada, a travèrs d’un comunicat sus Facebook, que trabalha per trobar los trenta tres òmes suspèctes d’aver violat una jove adolescenta de 16 ans, a Rio de Janeiro.
 
“Tota persona que sostenga, divulgue, accèpte, visualize, partege o simplament accèpte pas lo fach que lo sol colpable d’un viòl es lo quite violaire, serà vista per Anonymous coma un enemic. Vos cercam, vos identificarem e expausarem publicament la vòstra identitat, nos venjarem”, çò escriu lo collectiu dins un comunicat.
 
Lo comunicat concernís lo cas del viòl d’una gojata de 16 ans a Rio de Janeiro, en mans d’un trentenat d’agressors.
 
 
Violada per un trentenat d’òmes
 
Los violaires enregistrèron lo crime en un vidèo e lo difondèron sus internet. Segon la  gojata, aquò se passèt lo 21 de mai. Ela anèt fins a la favela de son calinhaire, qu’aviá organizat un revenge. Un trentenat d’òmes la violèron un après l’autre fins que sagnèsse. Ela perdèt coneissença fins a l'endeman, quand se desvelhèt nuda e drogada, e alara poguèt fugir.
 
 
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francon Sant Joan
4.

I a cultura masclista de violacion dins mantuns países: "no se puede tapar el cielo con la mano". Es una vergonha que encara uèi siá defensat lo viòl de una femna per revenge o plaser de certans òmes.

  • 2
  • 0
Milhomens
3.

A cultura machista não é específica do Brasil, contudo existe lá (e tambem em França). É específica da espécie humana, lamentavelmente. O facto que a condição das mulheres talvez esteja pior no Irão o na Arábia Saudita aqui não é a questão. Primeiro nos países nossos temos de mudar de mentalidades.
Ordem e Progresso? Liberté Égalité Fraternité ? É uma longa caminhada.

  • 4
  • 0
Jo Praiva
2.

Quero ver quando tu tiver filhos, o melhor dito filhas, se ousar dizer isso novamente...
Vergonha!

  • 4
  • 0
ivan
1.

al brasil no hi pas cap ''cultura masclista de violació'' com diuem els mitjans brasil no es pas iran ni arabia saudita ço que si hi ha al brasil es una cultura de impunitat transigencia i corrupció comfirman-se la xifra de 30 homes donada per la jove dificilment s'arrivaram a detenir processar i comdemnar tots per que la justicia es massa lenta i les penes molt blandes llamentablement aici som les coses per aci.

  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article