Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las curiositats amagadas darrièr las bandièras del Mond

Lo portal Flag Stories prepausa un vintenat d’infografias liadas a tota sòrta d’aspèctes dels drapèls estatals

Las bandièras d’Andòrra, Moldàvia, Romania e Chad son identicas e se diferéncian solament pels escuts. La majoritat de las bandièras dels païses eslaus presentan la meteissa combinason de colors, amb lo blanc, lo blau e lo roge. E una granda partida de las bandièras estatalas se creèron als sègles XIX e XX. Totas aquelas donadas, e plan d’autras, se pòdon descobrir dins lo sit Flag Stories (Istòrias de Bandièras), un espaci creat pels membres de l’estudi danés de dessenh Ferdio, especializats en infografias e apassionats de las bandièras.
 
“Sèm tan fascinats per las bandièras que decidiguèrem de las analisar segon totes los ponches de vista possibles, amb la tòca de partejar la nòstra fascinacion amb totòm”, çò assegura la còla del sit Flag Stories. Aquela pagina web amassa ara un vintenat de grafics ont se classifica las bandièras de totes los estats del Mond segon las colors, lo dessenh, la composicion, l’ancianetat, las semblanças o la preséncia de simbòls.
 
I a tanben d’infografias que categorizan las bandièras segon la complexitat de lor dessenh o que las analisan per las colors: quin sens an dins cada país, qualas son las colors predominantas dins los drapèls estatals, etc.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

Cal la senhera l'oriflama qu'es la mai antiga d'Europa juntament amb la Crots de Sant Jordi. Los colors vermelh e groc son los de finals de l'Imperial Roman, e que Carlemanh va adoptar com sa bandera personal, la Marca Hispànica foget conquistada pel filh de Carlemany l'an 800, e d'aleshores ençà que es la nostra bandera. Té uns 1500 ans. La creu de Sant Jordi que actualament és la bandera d' Anglaterra, ve del labar romà e quan es va cristianizar l'Imperi hi posaren la creu vermelha. Es un pauc mai antiga que la senhera.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article