Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Espanha: manipulacion catalanofòba a Antena 3

La cadena fa passar una jornalista catalanofòna per una torista que compren pas lo catalan, per denonciar la senhaletica en catalan al centre de Valéncia

Lo canal espanhòl de television Antena 3 es a organizar una campanha qu’a passat l’òsca contra la senhalizacion en catalan al País Valencian.
 
Dins l’emission de las informacions de dimars passat, Antena 3 raportèt la nòva que lo delegat del govèrn espanhòl menaçava la comuna de Valéncia de sancions s’emplegava pas l’espanhòl dins la senhaletica. Dins aquel sens, los jornalistas d’Antena 3 afirmèron que lo fach que i aja segon eles de senhals de transit solament en catalan (o valencian, çò dison) pòt far perilhar la quita vida dels menaires. Per o illustrar, entrevistavan una jove femna que passava per carrièras, ela agachava un panèl escrich solament en catalan e diguèt: “sincèrament vesi pas gaire clar se devi passar amb la veitura”. Lo vidèo presentava la femna coma una persona que compreniá pas lo catalan, e que la senhaletica li pausava de problèmas. Mas ela, en realitat, es una jornalista catalofòna que trabalha dins una television locala del País Valencian, e que l’estiu passat aviá trabalhat a Antena 3.
 
En seguida del rambalh qu’aquela manipulacion generèt suls rets socials, ela meteissa publiquèt un messatge sus Twitter, qu’admetiá qu’èra ela qu’apareissiá dins lo vidèo, e mai se precisava pas s’èra conscienta de la manipulacion.
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

No és que vulgui caure en la provocació, però és que és tan patètic, tant s..., que fa pena, molta pena.
A mes el que diu no te lògica.
Si al País Valencia, és parla Català, perquè no ha d'estar senyalitzat en Català.
I lo de les sancions, mes falangisme barat i retardat.
En fi aquell estat és així, i no canviarà, ni vull que canviï, no soc dels que creu que a questes alçades encara és poden "tender" ponts amb espanya, no la vull , ni l'he volgut mai, ni la voldré mai,, ja no és possible res amb aquell estat. Lluny de casa nostre!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega"

  • 2
  • 0
Pirolet
1.

Quana piòta! O es que nos pren per de piòts?

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article