Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Qatar comanda a Itàlia sèt vaissèls de guèrra

Lo contracte signat es de 3,8 miliards d’èuros e crearà 10 000 emplecs

Qatar e Itàlia signèron un contracte divendres passat de 3,8 miliards d’èuros. Lo finalizèron la ministra de la defensa italiana, Roberta Pinotti, e son omològ de Qatar, Khalid Bin Muhammad Al Attiya. L’emirat comanda a Itàlia la construccion de quatre corvetas de guèrra de mai de 100 mètres, un vaissèl anfibi (landing platform dock) e dos vaissèls de patrolha (offshore patrol vessels),segon çò que rapòrta Geopolítica.cat.
 
Los vaissèls se devon liurar abans 2024 e se bastiràn integralament en Itàlia. Los fabricarà la societat Fincantieri e los trabalhs se realizaràn a Muggiano (La Spezia) e Riva Trigoso (Gènoa). Emplegaràn 10 000 salariats. Pinotti raportava l’acòrdi coma “la comanda mai granda de l’indústria de la defensa jamai obtenguda per una societat italiana”.
 
Los sistèmas de radar seràn elaborats per Selex Se (Leonardo), del temps que los sistèmas de missils los farà la multinacionala MBDA, una societat que lo 25% aperten a Leonardo. Las armas de bòrd las produson totjorn Leonardo, èx-Finmeccanica.
 
Al delà de la construccion dels vaissèls de guèrra, l’acòrdi prevei tanben de provesir a Qatar de sosten logistic e de formacion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article