Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnVath d'Aspa

Bearn: lo tren es tornat en Val d’Aspa

Trenta sièis ans puèi, se restablís aital la circulacion dels trens d’Auloron a Bedós

| Jujuinconnu
Trenta sièis ans puèi, lo tren es arribat a la Val d’Aspa (Bearn). Se restablís aital la circulacion dels trens d’Auloron a Bedós, una linha de tren que foguèt barrada en 1980, e que fins en 1970 traversava la frontièra d’Aragon.
 
Divendres passat una locomotiva Mauzin percorreguèt la via per verificar lo parallelisme. Aqueste dimècres un TÈR efectuarà lo trajècte a 60 quilomètres ora e puèi a sa velocitat normala, çò es a 80 quilomètres ora. Fin finala, dimenge que ven, lo 26 de junh, la linha serà dobèrta als viatjaires. L’inauguracion oficiala se farà lo 1r de julhet per Alain Rousset, president de la region de Nòva Aquitània.
 
Aquela linha de tren es restablida, sustot, gràcias a la pression populara e al sosten de la region d’Aquitània, que finança sa redobertura al 100%.
 
Ara, la region occitana e lo govèrn autonòm d’Aragon son a cercar de fonzes per la redobertura totala de la linha, fins a Campfranc (Aragon).




Vallée d'Aspe : le premier train est arrivé à...per journalsudouest

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
2.

Enfin!

  • 2
  • 0
Panamondin Tolosa
1.

Volem que la linha Montrejau-Banheras de Luishon en Miejorn-Poreneus sia pas tanpauc barrada!
Se l'estat a pas las mejans d'offrir lo servici sus la totalitat del territori lo cal prendre sas responsabilitas...

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article