Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nòu album de Christian Almerge

Entitolat De Schubert à Philae lo trabalh presenta encara de cançons fòrça conegudas parodiadas sus una musica rock’n’roll

Tèxte legit

Vaquí l’album novèl de Christian Almerge qu’a nom De Schubert à Philae.
 
Encara es la meteissa recèpta amb de cançons fòrça conegudas que son parodiadas sus una musica rock’n’roll, coma lo tube intemporal O sole mio qu’es devengut O solex mio, sens parlar de Marylène cambiada en Ò macarèl!
 
Se pòt trapar dins aquel disc un ventalh de tèmas dempuèi l’adaptacion de la trocha de Schubert fins al senglar de la Malapèira. Poiretz seguir tanben dins lor viatge sideral Philae e Rosetta que perseguisson la cometa Churi.
 
La lista se completa amb qualques composicions plan agradivas coma Los castèls catars o Lo Cagaròl de Sant Bres, e subretot Ma Tèrra Occitana, cançon esmoventa sul país nòstre “compausada per festejar la region novèla”.
 
En tot 17 títols e 1h20 de bon deliri per balhar de vam e oblidar lo temps d’una escota los embestiaments de la vida, amb una granda varietat de cançons, de cançons que pòdon semblar leugièras mas ont son amagadas d’interessantas significacions.
 
 
 
Lo podètz crompar sus la botiga del sit de l’artista.
 
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Es una bona nòva. Aquelas parodias amassan de mond a l'entorn de la lenga nòstra, los que li dison patés e los que li dison occitan. Se l'album a la qualitat dels autres discs, òsca.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article