Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo govèrn escocés anóncia la preparacion d’un segond referendum sus l’independéncia

Nicola Sturgeon ditz que faràn tot çò possible per manténer los escoceses dins l’Union Europèa malgrat lo Brexit

“Començam lo trabalh per rendre possible un nòu referendum d’independéncia”, çò a dich la primièra ministra escocesa, Nicola Sturgeon, dins la compareissença qu’a facha a miègjorn per avalorar lo resultat del referendum sul Brexit favorable a la sortida del Reialme Unit de l’Union Europèa, segon çò que rapòrta Vilaweb.
 
Sturgeon a mes en evidéncia la volontat dels escoceses de demorar dins l’Union Europèa. Sturgeon a confirmat que lo govèrn escocés prepara ja la legislacion per rendre possible aquel segond referendum, qu’en cas que ganhèsse l’independéncia, permetriá als ciutadans escoceses de contunhar d’èsser de ciutadans de l’Union Europèa malgrat lo Brexit. “Las circonstàncias” del referendum anterior “an cambiat”, çò a dich Sturgeon.
 
Lo programa electoral de l’SNP, lo partit independentista escocés, assegurava ja en mai passat, just abans las eleccions escocessas, que s’Escòcia se vesiá forçada de quitar l’Union Europèa, “las circonstàncias” aurián cambiat “pro” significativament per tornar pausar la question als escoceses a prepaus de lor relacion amb la rèsta del Reialme Unit.
 
A la diferència de l’ensems del Reialme Unit, ont a ganhat lo Brexit, en Escòcia lo 62% dels elegeires an votat de demorar dins l’Union Europèa, del temps que lo 38% a sostengut lo Brexit, o la sortida de l’Union. En çò que tanh als resultats dins la capitala, Edimborg, lo resultat es encara mai clar: lo 74% an demandat de demorar en Euròpa.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

Los que han perdut ara diuen que tenen quatre signatures per exigir que es tornen a repetir las votacions. Mas los caldrà esperar dets ans.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article