Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasNarbonés

Narbona: an festejat Sant Joan de la faiçon tradicionala

Dins l’encastre de Total Festum, lo Cercle Occitan de Narbona a organizat una jornada festiva en respectant la tradicion

Per la fèsta de Sant Joan, lo Cercle Occitan de Narbona, dins l’encastre de Total Festum, a organizat una jornada festiva en respectant la tradicion. Tre lo matin, los artistas de la tropa de carrièra, Banda Sagana, se passegèron dins las alèas dels mercats de Narbona en cantant e dançant sus de chancas al son d’instruments tradicionals. Contèron en occitan e interpretèron de legendas apertenent al nòstre patrimòni cultural.
 
Dins lo tantòst, los esportius sus handibikes encaminèron la flama abrada a Montlaurés fins a la Plaça de l’Ostal de la Vila. Lo cònsol màger e los sieus adjunts prenguèron paraula. La desfilada partiguèt fins a la Plaça Emile Digeon acompanhada per Banda Sagana.
 
La serada comencèt pel concèrt del grop de cantaires occitans lo Barrut, qu’en seguida animèron, amb Ràdio Lenga d’Òc, lo repais prepausat pels comerçants del mercat. Las Calandretas de Narbona assegurèron la restauracion rapida amb de sietas de tapas que n’an lo mestritge e de bevendas de tota natura.
 
A la tombada de la nuèit, Banda Sagana abrèt lo fuòc après un espectacle fòrça apreciat del public.
 
Pendent lo despartiment de las galetas e del vin, qualques unes s’aventurèron a sautar lo fuòc.
 
Lo jove grop Camille en Bal clavèt la serada amb lo balèti.
 
I a de fòtos sul sit del Cercle Occitan de Narbona e sus sa pagina Facebook.
 
Total Festum es una manifestacion organizada pel Cercle Occitan de Narbona e sos partenaris, amb lo sosten de la region e de la vila.
 
 
 
 
Cercle Occitan de Narbona
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

A Catalunya també celebrem el St, Joan, i a Ses Illes,, cuand mes celebrem, mès grand serà el nostre Paìs i la nostre força.
Que aquesta Festa uneixi els nostres pobles en un fi comú, les ganes de viure i d'esser nosltres mateixos, tal com som hi hem sigut sempre. Que mai es perdi, i així un dia podrem retovar-nos tots, amb un mon i uns Paissos Lliures.
Visc la Terra...Lliure !
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
1.

Cal sustot recuperar las nostras festas, per poder començar a far lo nostre camin cap a la libertat occitana.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article