Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Comtat de NiçaCostiera Niçarda

Niça: un camion s’es ronçat sus la molonada en tuant mai d'ochanta personas

Las autoritats parlan d’un “acte terrorista premeditat”. Lo menaire del camion es estat abatut

Occitània ven de patir l’atemptat terrorista pus grèu de son istòria, un camion s’es ronçat sus la molonada qu’assistissiá als fuòcs d’artifici del 14 de julhet a Niça en tuant qualques desenats de personas. Lo parquet de Niça parla de mai d’un ochantenat de mòrts. Lo menaire del camion, qu’auriá rotlat qulaques quilomètres sus la molonada, es estat abatut.
 
La prefectura parla d’un atemptat e a demandat sul pic que lo mond demòren embarrats dins l’ostal, mai que mai per empedir pas lo trabalh dels socorses. Lo president francés François Hollande, qu’èra a Avinhon, se n’anèt sul pic a París per jónher la cellula de crisi mesa en plaça al Ministèri de l’Interior, çò a raportat l’Elisi a l’AFP.
 
Segon las primièras informacions, la polícia a trobat de fusilhs e de grenadas dins lo camion, segon una font mençonada per Le Figaro qu’evòca tanben “un acte terrorista premeditat”.

Podètz seguir las informacions en dirècte sus Nice-Matin e BFMTV.
 
Just après l’atemptat a espelit sus Twitter l’etiqueta #PortesOuvertesNice, ont los volontaris niçards dobrisson lor pòrta al mond que cèrcan un abric. Per seguir en dirècte las informacions, recomandam de l’etiqueta #AttaquesNice.
 
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maishant Maishanta Vila
17.

Pas arren a veder dab l’islamisme. I a pas de guerra de civilizacions. Lo tuaire qu'era pas religios, sonque sicopata. Cau pas escotar las farlabicas deus politics ...

  • 8
  • 1
ivan
16.

l´islamisme mostra altre cop a que a vingut la pulitica suicida de tolerancia amb aquesta ideologia suicida i feixistoide acabara per convertir frança en un infern.

  • 3
  • 9
Carnifèx
15.

Avètz idèia del temps e de la distància que cal per arrestar un camionàs aital quitament se s'ensaja d'arrestar ? Alara aquí que se voliá pas arrestar : pensa-te! E de policièrs que devan tirar drech sus una cibla movedissa amb l'adrenalina que lor crama la sang sens fotre una bala sul paure monde que fugís que deu èsser aisit solide! Aprèp segur que de monde que creson que los contes de ma tanta la bòrnia son vertadièrs, es a dire qu'un èsser magic los agacha dempuèi lo nivolum son de gents perilhoses, pr'aquò que lor manca un brave tròç de comprenèla! Cal que s'estudissa las cosmogonias dels ancians egipcians, dels grecò-romans, dels judeo-crestians, dels musulmans del meteis temps ( e tanben dels indoistas, shintoistas e.c.a... : es a dire quand se parle dels contes en 6ena. E a costat d'aquò cal dire la vertat scientifica : es a dire çò mai probable e.

  • 3
  • 0
Cafi
14.

#12 Una analisi de qué ? 5XX mòrts ? E alara ? I a pas de montada en generalitat (en abstraccion) possibla amb aquela chifra.
N'ai fach una copia d'ecran. Plan merces.
;..

  • 0
  • 6
Cafi
13.

#12 Soi pas insultaria amb tu . mentre que tu o sias! e lo minable aquò sias tu !

  • 0
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article