Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’Unèsco inscriu l’òbra arquitecturala de Le Corbusier al patrimòni mondial

Demest las 17 realizacions inscrichas i a lo Cabanon de Ròcabruna Caup Martin, la Ciutat Frugès de Peçac e la Ciutat Radiosa de Marselha

La Ciutat Frugès a Peçac de Bordèu
La Ciutat Frugès a Peçac de Bordèu | ec-photos(graphies)
L’òbra de l’arquitècte e pintre arpitan Charles-Édouard Jeanneret-Gris, conegut coma Le Corbusier, ven d’èsser inscricha al Patrimòni mondial de l’Unèsco. Demest las 17 realizacions inscrichas, figuran tres òbras que se situan en Occitània: lo Cabanon de Ròcabruna Caup Martin (Costièra Niçarda), la Ciutat Frugès a Peçac de Bordèu, e la Ciutat Radiosa de Marselha.



Lo Cabanon de de Ròcabruna Caup Martin (Costièra Niçarda)



La Ciutat Frugès a Peçac de Bordèu



La Ciutat Radiosa a Marselha

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

L. Ch.
2.

E d'aquelh mentre qu'elegisson 'quela orror de l'umanetat, dison de non a la Chadena daus Puèi que deurá se tornar presentar l'an que ven en Polonha ! Qu'es de pas creire !

http://france3-regions.francetvinfo.fr/auvergne/puy-de-dome/unesco-la-candidature-de-la-chaine-des-puys-renvoyee-1050067.html

  • 2
  • 0
Pirolet
1.

Patrimòni mondial benlèu... de l'Umanitat, quand veses los clapasses ont embarrar los umans!

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article