Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Facebook lança un ret de drònes que portaràn Internet a tota la planeta

Capita ben la primièra pròva del sistèma de drònes solars que cèrcan de portar la connexion als airals mai acantonats e paures

La societat multinacionala Facebook a fach lo primièr ensag amb lo dròne Aquila, que deu portar la connexion Internet dins los endreches de la planeta ont i a pas d’infraestructuras e ont sembla complicat que s’installe. L’idèa de Mark Zuckerberg es d’aver una flòta d’aqueles drònes solars e qu’an una autonomia de vòl de tres meses a granda altitud, e que se connèctan entre eles per transmetre la connexion a Internet.
 
Après lançar un vidèo promocional, enregistrat en junh passat dins lo desèrt d’Arizòna, Facebook a confirmat la reüssida de son primièr vòl real, e mai se l’aparelh encara se deu perfeccionar.

 

 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Lèu serà mai complicat -e dangierós- de se passejar amb un traste volant dins lo cèl qu'en veitura sus l'autostrada VII un 31 de julhet!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article