Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo govèrn d’Aragon enebís una agenda escolara dins la Franja

Aquela agenda, publicada en catalan, occitan e esperanto, a una edicion pensada per las escòlas amb la tòca de contribuir a la normalizacion lingüistica del catalan

Lo govèrn autonòm d’Aragon a enebit la distribucion de l’Agenda de la Tèrra a las escòlas dels airals catalanofòns d’Aragon nomenats la Franja, segon çò que rapòrta Segre. Aquela agenda, publicada en catalan, occitan e esperanto, a una edicion pensada per las escòlas d’aquel territòri amb la tòca de contribuir a la normalizacion lingüistica del catalan.
 
Lo Ministèri regional de l’Educacion d’Aragon ditz qu’aquelas agendas usurpan “las competéncias d’Aragon a respècte dels contenguts e de l'identificacion de las zònas lingüisticas de la region”. Es a dire que l’agenda inclutz de mapas lingüisticas, dont l’airal lingüistic del catalan es vist pel govèrn d’Aragon coma “de contenguts de caire ideologic, determinant un apròchi social”, çò declarèt la pòrtavotz del Partit Aragonés (PAR).

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Peir Iscòp Fotaròla
1.

Los territòris disputats? Lo benasqués.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article