Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

An innocentat Slobodan Milošević dètz ans après sa mòrt

La Cort Penala Internacionala de L’Aia a declarat l’èx-president sèrbe innocent de las acusacions de crimes de guèrra. Milošević moriguèt dins de circonstàncias estranhas dins sa cellula

| UN International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia
Dètz ans après sa mòrt, lo Tribunal Penal Internacional de L'Aia a innocentat l’èx-president de l’anciana Iogoslavia Slobodan Milošević. L’acusavan de genocidi, de crimes contra l’umanitat, d’infraccions grèvas a las convencions de Genèva e de violacions de las leis o costumas de guèrra, comeses en Bòsnia entre los ans 1992 e 1995. Lo procès foguèt tacat d’irregularitats e de falses testimoniatges, e Milošević moriguèt dins de circonstàncias estranhas dins sa jaula de L'Aia l’11 de març de 2006, sens èsser condemnat.
 
Òr, la setmana passada, la sala de primièra instància de la Cort de L’Aia arribèt a la conclusion que Milošević fasiá pas partida d’una “entrepresa criminala” per “netejar etnicament” Bòsnia. Segon la Cort Penala Internacionala, Milošević aviá declarat que los membres de las autras nacions e grops etnics devián èsser protegits e que l’interés nacional dels sèrbes èra pas la discriminacion. La Cort establís que las comunicacions interceptadas entre Milošević e Radovan Karadžić meton en evidéncia que Milošević aviá quitament afortit qu’èra “una accion illegitima” l’expulsion de musulmans e de croats del territòri bosnian que voliá far l’assemblada serbobosniana. Dins aquel sens Karadžić si que foguèt condemnat. L’informacion a passat fòrça discretament dins los mèdias.
 
Aquel cambiament de vejaire de la Cort Internacionala es plan flagrant se prenèm en compte que Milošević foguèt comparat a Hitler e son procès al dels ancians dirigents nazis a Nurembèrg en 1946.
 
 
 
 
 
Joan Marc Leclercq: Slobodan Milošević innocentat!!!
 

 
 
 
 
 
Joan Marc Leclercq: Slobodan Milošević innocentat!!!
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

l'Imperi del mal e sos paisos satellit organitzeron una guerra mai per levar lo sistema socialista e posar-ne un altre de capitalista. Per desgràcia Rússia intervenguet pas per impedir-ho. Los bombardejos de las ciutats e de la poblacion civila foren crims de guerra d'Alí Babà e los quaranta laires.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article