Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Jordania es arribada a son limit tocant l’aculhença dels refugiats sirians

Lo rei Abdullah II planh que l’ajuda qu’oferís Jordania als refugiats  siá "quicòm que los païses mai grands e rics an pas donat”

Lo rei Abdullah II de Jordania assegura que son país es arribat a son limit a causa dels milièrs de refugiats qu’aculhís, mai que mai de sirians, e critica lo pauc sosten que recep de la part de la comunautat internacionala per afrontar lo problèma.
 
Dins una entrevista concedida al jornal Addustour, lo monarca defend que l’ajuda que Jordania a ofèrta als refugiats “es quicòm que los païses mai grands e rics an pas donat”.
 
“Degun pòt questionar lo nòble ròtle umanitari del nòstre país sus aquela question e las cargas assumidas pels jordans, qu'an ofèrt un exemple brilhant al Mond entièr en tot partejar lors resorsas amb lors fraires sirians”, çò ditz lo rei jordan.
 
“Jordania assumís una enòrma responsabilitat dins la region en nom de tot lo Mond. Pasmens, sèm arribats al nòstre limit”, çò avertís lo monarca. “Malgrat totas las dificultats, Jordania fa tot çò possible per ajudar los refugiats, mas aquò se farà pas, en cap de circonstància, al detriment de la noiridura dels jordans e de lor seguretat”, çò remarca.
 
Segon las donadas del Naut Comissariat de l’ÒNU pels Refugiats (NACNUR), en Jordania i a aperaquí 650 000 refugiats sirians registrats, dont aperaquí 520 000 an abandonat los camps de refugiats per viure dins de comunautats d’aculhença.
 
Abdullah II se mòstra critic amb l’ajuda qu’a recebuda fins ara dels “païses amics”, en remarcant que “las consequéncias del flux de refugiats sirians son a créisser, e tanben los enjòcs”.
 
“Es necite que la comunautat internacionala siá, almens, un sòci plen a l’ora de partejar la responsabilitat perque aquela crisi es internacionala e i a una responsabilitat internacionala e lo Mond deu complir sa part”, çò defend lo rei jordan.
 
Segon el, fins ara, Jordania a recebut “malaürosament” mens del 35% del còst que despensa en aculhissent los refugiats. La rèsta “supausa mai d’un quart del nòstre budget”, çò precisa en denonciant los efièches advèrses “dins la nòstra capacitat de far de projèctes economics e de desvolopament, de generar d’emplecs e de melhorar la qualitat dels servicis als ciutadans”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

El Rei de Jordània te raó, i posa en evidencia el Mon, la solució no passa per acollir refugiats, sinó per solucionar el problema Sirià, i crec que en això, hi és tothom implicat.
Comencem per aquí, i no tirem pilotes fora.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article