Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Estranh atac amb bomba contra l’Institut de Criminologia de Belgica

Una veitura sautèt las barrièras de l’encencha e lancèt un engenh explosiu en causant de nombroses damatges, mas pas cap de victima

Una bomba espetèt a l’Institut Estatal de Criminologia (dison "Nacional") de Belgica, a Neder-Over-Heembeek (Flandra), dins la nuèch de dimenge a diluns. I aviá pas degun sus lo sit en aquela ora e l’explosion causèt pas cap de ferit.
 
A tres oras del matin, una veitura sautèt las barrièras de l’encencha e lancèt un engenh explosiu que causèt de nombroses damatges, en calcinant qualques salas. Segon una font policièra, mençonada per Le Parisien, “tot aquò demòstra qu’aquelas gents sabián çò que fasián e çò qu’avián per objectiu”. L’Institut de Criminologia depend del Ministèri de la Justícia bèlga e a la carga de las enquèstas medicolegalas dels afars penals.
 
Lo ministèri public de Brussèlas a refusat de dire se las salas damatjadas son de laboratòris d’expertesas tecnicas o ben de salas d’estudi que servisson a l’analisi del drech penal. Segon qualques mèdias locals, que mençonan lo testimoniatge de plusors membres del personal de l’institut, son destruchas las salas tecnicas del servici de criminalistica. Es dins aquelas salas que se somet a expertesa los mòdes operatòris e las pròvas.
 
 
Cinc personas foguèron arrestadas dins la nuèch a l'entorn del laboratòri, mas qualques oras puèi foguèron mesas en libertat, pr’amor que res permetiá pas de las metre en causa.
 
Après los atemptats contra l’aeropòrt e lo mètro de Brussèlas, que causèron 32 victimas, las autoritats tenon lo nivèl maximal d’alèrta antiterrorista. Totun, la polícia bèlga a pas encara dich qui poiriá èsser l’autor de l’atac. L’enquèsta en cors se va servir dels imatges de las camèras de videosusvelhança. 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article