Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brussèlas reclama a Apple que remborse 13 miliards d’èuros

La Comission Europèa considèra que la societat estatsunidenca beneficièt d’avantatges fiscals illegals en Irlanda entre 2003 e 2014

La Comission Europèa reclamèt dimars passat a la societat estatsunidenca Apple que remborsèsse 13 miliards d’èuros per d’”avantatges fiscals” recebuts en Irlanda, en determinant, après una enquèsta començada en 2014, qu’èran d’ajudas d’estat.
 
L’executiu de l’UE a conclús qu’aqueles “avantatges fiscals” qu’Irlanda concediguèt a la multinacionala de Tim Cook li permetèron de pagar “substancialament mens” d’impòstes que las autras societats. “Lo tractament fiscal selectiu reservat a Apple en Irlanda es illegal tocant las règlas de l’UE en matèria d’ajudas d’estat, pr’amor qu’es conferit a l’entrepresa un avantatge significatiu a respècte de las autras societats que son somesas a las meteissas règlas estatalas d’imposicion”, çò explica la Comission Europèa dins un comunicat.
 
Es per aquela rason que Brusselas exigís d'Irlanda que recupère un total de 13 miliards d’èuros, mai los interèsses, que revenon al periòde comprés entre 2003 e 2014. De son costat, lo govèrn irlandés a manifestat son “desacòrdi prigond” a prepaus d'aquela decision de la Comission Europèa.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jòrdi Sant Andrieu de Ròcalonga
1.

Aquò's seriá la debuta de la justícia.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article