Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCarcassés

L’escritura occitana a l’onor a Carcassona

Cinc rendètz-vos pertocant lo libre occitan durant los cinc dijòus de setembre

En aqueste mes de setembre, l’IEO-Aude e lo Cercle Occitan del País de Carcassona meton sus pè a Carcassona cinc rendètz-vos pertocant lo libre occitan o sus una matèria occitana: los 5 Dijòus-Escritura.
 
Atal, aqueste dijòus 8 de setembre (sala del capèl-Roge, a la Trivala, a 18h30), Cristian Salès e Alan Roch presentaràn l’album-DVD La legenda de l’estanh de Capestanh.
 
Tres autres rescontres, que se tendràn a l’Ostal Sirventés (79, la Trivala), seguiràn a 6h e mièja del vèspre :
 
— dijòus 15 : Jòrdi Labouysse parlarà de L’espaci occitan dins l’Istòria,
 
— dijòus 22: aprèp una vesprada a Calandreta e amb la classa bilingüa de Berthelot, Maria-José Fages e Joan-Miquèl Lhubac presentaràn lo tresen tòme del Cançonièr totemic lengadocian,
 
— dijòus 29: se legirà qualques paginas del roman en francés del Leon Còrdas consagrat a la granda luta vinhairona de 1907 e qu’esperèt mai de 60 ans per èsser editat ongan:La route des gueux (CS-Prod).
 
De mai, lo dimècres 5 d’octòbre de vèspre, la librariá Mots&Cie reçauprà l’illustratritz Sofia Vissière.
 
Per mai d’entresenhas: ieo11@ieo-oc...
 
 
 
 
Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article