Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’èx-president colombian Álvaro Uribe a començat una campanha contra l’acòrdi de patz

Es a far un “torn pedagogic” per demandar qu’òm vòte “non” al referendum per ratificar l’acòrdi de patz del govèrn colombian e de las FARC

Lo 24 d’agost passat se signèt un acòrdi de patz en Colómbia per metre fin a una guèrra que dura dempuèi las annadas 1960. Ara ven als ciutadans d’aprovar o de refusar l’acòrdi de ponch final signat per lo govèrn colombian e las Fòrças Armadas Revolucionàrias de Colómbia (FARC). O faràn en respondent a la question “Sostenètz-vos l’acòrdi final per l’acabament del conflite e lo bastiment d’una patz establa e durabla?”, dins un referendum que se debanarà lo 2 d’octòbre que ven, que comptarà amb la supervision de l’Organizacion dels Estats Americans (OEA).
 
Mas l’èx-president Álvaro Uribe, ara senator e cap del partit de l’oposicion Centro Democrático, a entamenat un “torn pedagogic” per far camapanha per qu’òm vòte “non” a l’ocasion del referendum.
 
Uribe a publicat sus Twitter una fòto de l’autobús de campanha ont se pòt legir las frasas: “A las messorgas de Santos disi... non”, “A las FARC al poder disi... non”, “A l’impunitat pels terroristas disi...non”.
 
L’anóncia d’Uribe de començar sa campanha contra l’acòrdi de patz arribèt diluns passat, dos jorns après que lo president Juan Manuel Santos confirmèsse que l’acòrdi definitiu amb las FARC se signarà solemnament lo 26 de setembre que ven a Cartagena de Indias.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
2.

Las messorgas de la dreta, com ja sabem, se diuen la veritat, es per aprés negarla. Colha de miserables !

  • 2
  • 0
Companh Ros
1.

Uribe paramilitar

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article