Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Erdoğan a anonciat l’ofensiva pus granda de l’istòria contra los curds

Lo govèrn turc a licenciat 11 500 ensenhaires suspèctes d’aver de ligams amb lo PKK

Lo president de Turquia, Recep Tayyip Erdoğan anoncièt ièr dijòus l’operacion pus granda de l’istòria de Turquia contra los curds: la destitucion dels foncionaris suspèctes d’aver de ligams amb los grops de la resisténcia curda.
 
Dins un discors davant los governadors provincials a Ankara, Erdoğan soslinhèt qu’èran a mand de purgar los partisans del Partit dels Trabalhadors de Curdistan (PKK) de las institucions publicas. E mai apondèt que l'incursion al nòrd de Siria contunhariá. L’anóncia d’ Erdoğan se produtz après qu'un responsable turc aja raportat la suspension d’11 500 ensenhaires a causa de lor presumida relacion amb lo PKK.
 
Lo primièr ministre turc, Binali Yıldırım, vesitèt lo sud-èst de l’estat turc pendent la dimenjada passada e diguèt dins un discors que i a aperaquí 14 000 ensenhaires qu’an de ligams amb lo PKK.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

fabre
3.

Normal son curds! los 11000 regents!

  • 0
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Error, dels turcs, a ple s.XXI no és poden fer aquestes barbaritats, la gent s'ha de sentar, i parlar.
Que volen? Potser un altre genocidi, com l'Armeni, els Kurds lluiten per la seva independència, no per matar turcs.
Si no volen entendre que es oprimir un poble, que es el respecte, i sobretot la supervivència d'un País o d'una identitat, que no manin, no és diguin caps d'estat.
Son molts anys de lluita la del poble Kurd, i això juntament amb la repressió constant del estat Truc, que han sofert, els converteixen en herois.
Que es sentin i parlin, depend dels turcs.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 3
  • 0
Lachaud Dournazac
1.

Sembla que los accords de Ialta entre americans e russes siajan en plaça e qu'Erdogan aguessa obtengut qu'òm lo laissa tranquile. Qui a defendut los curdes dins aquel accòrd? Los curds van un còp de mai se trobar isolats au niveu internacionau. Erdogan considera qu'una partida dau territoro curd est strategica per Turquia.
Daesh es tombat perque l'argent e la logistica militaria son partidas. Un accòrd religios vai se far entre las doas patidas antagonistes religiosas mas demora lo problem nacionaliste curd.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article