Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Casa Lúcia de Vilamòs a guierdonat Jornalet

An mandat a la redaccion lo trofèu commemoratiu del Torneg de Tènis de Taula en memòria d’Anita Castet, per mercejar la collaboracion d’aqueste mèdia

La còla de Casa Lúcia, organizaires del Torneg de Tènis de Taula de Vilamòs (Val d’Aran) que se tenguèt en agost passat, a balhat a la redaccion de Jornalet lo trofèu commemoratiu de l’eveniment per mercejar la collaboracion d’aqueste mèdia.
 
Lo trofèu es una figurina: representa lo lògo de Casa Lúcia, qu’evòca lo fèrre que la Casa Lúcia emplegava per marcar los animals. La figurina arribèt a la redaccion d’aqueste jornal per la pòsta dimècres passat après que los representants de Casa Lúcia e Jornalet se foguèsson avenguts de contunhar lor collaboracion per l’edicion de 2017.
 
La primièra edicion del Torneg de Tènis de Taula de Vilamòs se debanèt del 13 al 15 d’agost passats e comptèt amb una participacion remarcabla.
 
L’eveniment foguèt organizat per la Casa Lúcia de Vilamòs e pairinat pel conselh municipal, Agrupació Mútua e Tallers i grues Ferma, e comptèt amb lo sosten e la collaboracion d’un vintenat d’entrepresas e d’associacions dont tanben de Jornalet. Se debanèt dins l’encastre de la Fèsta Màger de Vilamòs e se consagrèt a la memòria d’Anita Castet de Casa Lúcia que moriguèt arunan.
 
 
Una familha amb 334 ans d’istòria
 
Casa Lúcia es l’ostal de la familha Castet a Vilamòs, dont Tònho Castet,  qu'es collaborador de Jornalet.
 
La familha recuperèt tota l’istòria de l’ostal gràcias als documents trobats dins una valisa servada dins lo galatàs de la bastissa. Depausats a l’Archiu General d’Aran, aqueles documents permetèron de reconstruir l’istòria de la bastissa e de la familha, qu’arunan festegèt son 333n anniversari.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

L\\\'icòna Iscla Grèca
4.

#3 un biais polit e cortes de dire: Pjm calha-te o vai te'n escriure d'articles (e porta-me clau, usb)

  • 2
  • 0
Thomas Guilhèm Tolosa
3.

Per causa de #1 me sentissi un pauc dins la necessitat d'exprimir ma satisfaccion cara a aquesta novèla. Es plan simpatica.

Coneissi un club de Tènis de Taula d'Occitània qu'es plan dinamic, amb mai de 200 licenciats, amb d'animators coratjoses, convivials e responsables, qu'es lo mai important d'una bèla encontrada, e que pena a èsser considerat, pels mèdias e los politics que balhan tot al fotbòl o al rugbí.

Doncas compreni un pauc lo gaug dels amics araneses de saber Lo Jornalet a lor costat.

Òsca !


(NB : #1 me sembla pas que i aguèsse de reorganizacion del metrò tolzenc - levat la tresena linha imaginària - mas de tot biais aquò's pas nòu).

  • 12
  • 0
Jr
2.

#1 Òc mes se'n fotem d'aquerò !

  • 3
  • 8
pjm pjm
1.

e be, quina aventura.
e mentrestant, Bayer fusiona damb Monsanto, las vrenhas ritman la vita sociala d'Occitània un chic pertot, reorganizan lo metrò tolosenc, occistart avia sas activitats, lo procès de Zvi Ammar comença...

  • 5
  • 21

Escriu un comentari sus aqueste article