Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cossí seriá lo Mond se se podiá veire la fòrça de la gravetat

Western Australian Geodesy Group a publicat las mapas mai precisas sus la gravetat

La fòrça de la gravetat es pertot. E mai se se vei pas, se’n pòt pas refusar l'existéncia. Per contra, la calcular e li donar una representacion es pas brica aisit. Ara, Western Australian Geodesy Group l’a representada après analizar las formas de la nòstra planeta e sas proprietats, en tot crosar de donadas de satellit e de donadas de trabalh sul terren e en tot publicar las mapas pus precisas sus la fòrça de la gravetat dins los sièis continents. Lo blau correspond a la gravetat mai febla e lo roge a la mai fòrta.
 









 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Calòfa la dau mitan
2.

Marcè per lu bilhet e lu liam.

@lachaud

Çò que quauques uns 'pelan la vibrassoiradia, d'autres lu 'pelan connaria.

  • 2
  • 0
lachaud
1.

çò que los scientifics apelan forças de gravitat sera deman apelat energia tot simplament per que sem dins un champ d'energia que monta en vibracion.

L'energia es la fòrça que balha la vista. Perque podetz pas, a una sola persona, soslevat un cadavre de 80kg alaidonc qu'una persona de 80kg pòd corer, marchar, chantar, dansar...
Lo materialisme es acabat. Tot sera pus que vibracion e ondas.

  • 0
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article